Micro-needling

microneedling model 2Minder littekentjes of vlekjes en een stevige huid, dat is wat we kunnen bereiken met micro-needling. Door het creëren van minuscule verticale gaatjes in de huid wordt de celvernieuwing gestimuleerd. Het is een mooie methode om verschillende ongewenste huidveranderingen te behandelen.

Wanneer wordt micro-needling toegepast?

Micro-needling wordt ingezet bij bijvoorbeeld onregelmatigheden in de huid, ontstaan na acne. Of bij een vale en verslapte huid, oppervlakkige rimpels en vlekjes. Zelfs bij littekens kan micro-needling verbetering geven.

Hoe gaat de behandeling in zijn werk?

Met de speciale Dermapen worden minuscule kanaaltjes in de huid gemaakt. De diepte van de kanaaltjes is afhankelijk van het gebied en het resultaat wat we met de behandeling willen behalen. Tijdens de behandeling wordt tevens een serum met voedingsstoffen in de huid gebracht die de celfuncties optimaliseren.

Het serum van TheraVine™ wat gebruikt wordt bij de micro-needling bevat een hoge concentratie LineFactor C™, een eiwit dat gebonden wordt aan hyaluron en Pentylene Glycol, een antimicrobieel vochtbindende stof:

  • herstelt activiteit van de fibroblast die verantwoordelijk is voor ons collageen
  • geeft de huid een perfecte vochtbalans

Micro needlingHoeveel behandelingen zijn er nodig?

Het aantal behandelingen is afhankelijk van de indicatie. Meestal zijn 4 behandelingen voldoende, maar soms zijn er meer behandelingen nodig voor een optimaal resultaat. De behandeling is wat gevoelig, maar goed te doorstaan. In sommige gevallen combineren we microneedling met peelings of microdermabrasie.

Wat is het resultaat van de behandeling?

Na de behandeling is de huid wat rood en kan de huid wat branderig aanvoelen. De roodheid kan 1 tot 2 dagen aanhouden. Ook kan er tijdelijk lichte schilfering ontstaan. Dit zijn normale reacties van de huid. Na enkele dagen is de huid weer hersteld.

Het uiteindelijke resultaat van de behandelingen is pas na enkele maanden volledig zichtbaar. De huid heeft namelijk tijd nodig voor de aanmaak van collageen en elastine. De huid ziet er dan weer stralend uit, voelt steviger en oppervlakkige littekentjes, vlekjes en rimpels zijn vervaagd.

Afdrukken E-mail

Social Media Icons