Huidverbeterende massage

Deze behandeling bestaat uit een combinatie van bindweefsel- en pincementtechnieken.

Naarmate je ouder wordt verlies je namelijk steeds meer collageen. Het aanwezige collageen wordt stugger. Onze bindweefselcellen (de fibroblast) hebben een beetje hulp nodig om in een goede conditie te blijven.

Naast speciale verzorgingsproducten om het collageen te stimuleren, heb je ook de mogelijkheid om door middel van een massage de huid te verstevigen. Deze behandeling is eigenlijk een soort fitness voor de huid. Net zoals je je lichamelijke conditie verbetert door te sporten, zo verbeter je de conditie van je huid o.a. met een massage. Huidfuncties worden verbeterd, doordat cellen in de diepere huidlagen worden gestimuleerd. Dit resulteert in een stevige, stralende, gezonde huid.

Hoe werkt bindweefselmassage?
Door de bindweefselcellen te prikkelen gaat het lichaam deze cellen sneller aanmaken. Door de huid als het ware topsport te laten uitvoeren worden de collagene en elastine vezels aangemaakt die de structuur van de huid verstevigen. Hierdoor verbetert ook de opname van werkstoffen uit de crèmes die u gebruikt. De huid gaat er stralend en jonger uitzien.

De behandeling 
De massage wordt zonder tussenstof uitgevoerd.
Het is een stevige knijptechniek in verschillende uitvoeringen. Vaak wordt aan mij gevraagd; “Doet het pijn?” Dit is natuurlijk per persoon verschillend. De ene persoon heeft hogere pijngrens dan de ander. Ook heeft de psychische kant een belangrijke rol. Wanneer je hormonaal of emotioneel uit balans bent kan de massage pittiger aanvoelen dan wanneer je goed in je vel zit. Uiteraard wordt hier tijdens de behandelingen rekening mee gehouden.

Deze behandeling is uitermate geschikt bij
– anti-aging
– littekenbehandeling
– bestrijding van cellulitus (panniculose)
– in conditie houden van de huid na een cosmetische ingreep zoals een facelift

Hoe werkt pincementmassage?
Door deze massage wordt het regulatiesysteem van het lichaam geactiveerd, zodat direct een verbetering optreedt van alle huidfuncties. Het bindweefsel, de werking van elasticiteit van de bloedvatwanden, de werking van de klieren, en daardoor wordt de regeneratie van de huid gunstig beïnvloed. Hierbij ontstaat er een verbetering van het bindweefsel.

De behandeling 
De massage wordt zonder tussenstof uitgevoerd.
Het is een kort prikkelende knijptechniek in drie verschillende uitvoeringen en sterktes (diepe, middeldiepe en oppervlakkige kneepjes).

De pincement massage reguleert de doorbloeding van de huid. De behandelde huid komt tot rust en de massage zorgt voor een betere balans van de huid. Het beste resultaat wordt verkregen in kuurverband.

De behandeling is uitermate geschikt voor:
– Huidverbetering
– Behandeling van kleine littekens, bijvoorbeeld als gevolg van acne.
– Behandeling van couperose. Dit zijn kleine bloedvaatjes onder de huid van de wangen, neus en voorhoofd, zichtbaar als rode streepjes.
– Acne
– Verslapte huid
– Atrofische huid
– Slecht doorbloede huid/rokershuid

 

 

Afdrukken E-mail

Social Media Icons